Terra di Bari DOP

Posted on Feb 14 2014 by Redazione

Olio

Production area: Provinces of Bari and Barletta-Andria-Trani

Subdenominations: ‘Castel del Monte’ (Altamura, Andria, Barletta, Bisceglie, Canosa di Puglia, Corato, Gravina in Puglia, Minervino, Poggiorsini, Spinazzola).

‘Bari-Bitonto’ (Acquaviva delle Fonti, Adelfia, Bari, Binetto, Bitetto, Bitonto, Bitritto, Capurso, Cassano delle Murge, Cellamare, Gioia del Colle, Grumo Appula, Modugno, Molfetta, Noicattaro, Ruvo di Puglia, Sammichele di Bari, Sannicandro di Bari, Santeramo in Colle, Terlizzi, Toritto, Triggiano, Valenzano).

‘Bari-Murgia dei Trulli e delle Grotte’ (Alberobello, Castellana Grotte, Casamassima, Conversano, Locorotondo, Monopoli, Mola di Bari, Noci, Polignano a Mare, Putignano, Rutigliano, Turi).

Olive varieties: Coratina, Ogliarola Barese, Cima di Bitonto, Cima di Mola.

Features and curiosities

This olive oil has a fresh and fruity taste and a slightly bitter and spicy aftertaste.