Fried calamari and shrimps

Posted on Apr 17 2014 by Simona Giacobbi

frittura

The mixed fried calamari and shrimps is a classic main sea course, prepared and enjoyed in both summer and winter.

Ingredients
500 g squid
500 g prawns
flour
oil for frying
salt

Clean the squid by removing the skin, head, eyes and teeth positioned at the center of the tentacles, then the body of the squid cartilage and remove the entrails. Wash very well.
Clean the prawns by removing their heads. Drain and dry the fish with paper towels. Cut the squid into rings about 1 cm width.
Flour the fish and fry in hot oil until completely browned (at least 4-5 minutes for frying) then drain well and lay them on paper towels to remove the oil in excess. Serve hot with a few slices of lemon and a pinch of salt.

Giornalista professionista emiliana, fondatrice del sito PugliaMonAmour.it, laurea in lingue e master in Social Communication. Cresciuta a tortelli e gnocchi, impara a cucinare in Canada dove ha vissuto sei anni e dove ha lavorato per il Corriere Canadese. Amante e studiosa del barbecue, creatrice del food blog PastaLovesMe.com e delle Pizze Pioggia e Puglia Mon Amour inserite nel menu di una pizzeria di Cisternino, tra le più apprezzate, ama cucinare, raccontare, fotografare, organizzare eventi e... fare la pizza napoletana in casa. Fa parte dell'Associazione Le Donne del Vino Delegazione Puglia, è stata giudice in diversi concorsi enogastronomici e ha collaborato con il Cucchiaio d'Argento e I Love Italian Food. Conduce su Telenorba la trasmissione “I colori della nostra terra”, approfondimento settimanale sul territorio, turismo, agroalimentare ed enogastronomia.

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