Botrus divinoristorante (Ceglie Messapica, Brindisi)

Posted on May 23 2014 by Simona Giacobbi

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Menu
The client can choose between the tasting menu of ‘land’ and ‘sea, and à la carte. The menu changes seasonally.
Food
Traditional with a modern touch. Pasta, bread and breadsticks are homemade. Meat and dairy products are from the near farms, the fish comes from the nearby seas.
Wine selection
Excellent wine list, even exciting. Long list of Apulian wines that creates a wide choice. Interesting choice of dessert wines and whiskeys and brandy.
Location
In the narrow streets of the center of the beautiful Ceglie Messapica. Easily accessible and with free parking nearby. We suggest lovely walks in the old town after dinner.
Ambience
Elegant, refined and spacious, ideal for romantic dinners or business. Staff is friendly and professional.
The bill
Average prices for the type of restaurant and the food served. For a complete three-course meal you can spend about 50 euros per person, drinks excluded. Alternatively you can opt for interesting tasting menu with a combination of a few glasses of wine.

BOTRUS
Via Muri, 26
72013 Ceglie Messapica (BR)
0831 377817
www.botrus.it

Last visited: 04/26/2014

Giornalista professionista, laurea in lingue e letterature straniere e un master in Social Communication. Piacentina d’origine, pugliese d’adozione dal 2012, cresciuta a tortelli e gnocco fritto, impara a cucinare in Canada, a Toronto, dove ha vissuto sei anni e dove ha lavorato per il quotidiano italiano Corriere Canadese. Oltreoceano scopre una diversità culinaria etnica senza confini. Da allora la sua vita cambia. Cucina e ristoranti diventano luoghi interscambiabili di idee, progetti, tradizioni e passioni. Ama assaporare, provare, gustare. E fare foto. Conduce su Telenorba e TgNorba24 la trasmissione “I colori della nostra terra”, un programma che parla di ruralità, agroalimentare ed eccellenze enogastronomiche della Puglia. Inventrice della Pizza Pioggia servita, insieme alla Pizza Puglia Mon Amour, nel menu di una pizzeria di Cisternino, ha collaborato con I Love Italian Food e il Cucchiaio d’Argento ed è spesso chiamata a far parte di giurie di eventi a carattere enogastronomico e di concorsi legati al mondo della pizza. Recensisce pizzerie per guide cartacee e online. Nel 2011 crea Pasta Loves Me, un blog che parla di lei, di pasta, food e lifestyle. È fondatrice e responsabile di Puglia Mon Amour, un’avventura che vive con gli occhi curiosi di turista e l’entusiasmo di un’innamorata per una terra che regala ogni giorno emozioni, genuinità e solarità. Ha la pizza napoletana nel cuore e tutto quello che rende felice il suo palato. E vive con una certezza: la pizza non le spezzerà mai il cuore.

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