Apulian cuisine wins a Chinese chef contest

Posted on Jun 4 2014 by Simona Giacobbi
|
Categorized as
Uncategorized
2210
Tagged as

fotovincitori

The Apulian cuisine is appreciated all over the world and this is already known. But the proof is the victory of three Apulian chef in the Greatest Chef China, a Chinese contest in very similar to Masterchef. The Michelin starred lady chef Maria Cicorella (Pashà restaurant, Conversano), chef Lucio Mele from Manfredonia (Sale Grosso in Bologna) and Nicola Savino from Conversano (Savì restaurant) have won the contest finale that took place at Boscolo in Milan.

Here are the dishes of the team captained by Maria Cicorella: mashed beans with fondant red onion and monkfish wrapped in bacon; roulade with stracciatella with coppa of Martina Franca, tempura anchovies and balsamic vinegar; barley soup, mussels and razor clams; roasted sea bream with fennel puree, pickled artichokes and almond oil; panzerotto stuffed with smoked cheese, candied tomatoes and fennel pesto and pineapple ravioli stuffed with ricotta and coffee granita.

The moment of glory was accompanied by a lot of emotion, a hint of emotion and a huge applause. All deserved.

Giornalista professionista emiliana, fondatrice del sito PugliaMonAmour.it, laurea in lingue e master in Social Communication. Cresciuta a tortelli e gnocchi, impara a cucinare in Canada dove ha vissuto sei anni e dove ha lavorato per il Corriere Canadese. Amante e studiosa del barbecue, creatrice del food blog PastaLovesMe.com e delle Pizze Pioggia e Puglia Mon Amour inserite nel menu di una pizzeria di Cisternino, tra le più apprezzate, ama cucinare, raccontare, fotografare, organizzare eventi e... fare la pizza napoletana in casa. Fa parte dell'Associazione Le Donne del Vino Delegazione Puglia, è stata giudice in diversi concorsi enogastronomici e ha collaborato con il Cucchiaio d'Argento e I Love Italian Food. Conduce su Telenorba la trasmissione “I colori della nostra terra”, approfondimento settimanale sul territorio, turismo, agroalimentare ed enogastronomia.

Like us on Facebook
on Facebook

Follow me on Twitter
Follow @simonagiacobbi on Twitter
Add me on Google+
on Google+