Masseria La Dimora del Barone confiscated to mafia and given to students to open on June 26

Posted on Jun 26 2014 by Simona Giacobbi
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For the first time in Italy a school will handle a property confiscated to the Mafia. This is La Dimora del Barone in Altamura. The school is the Majorana Hotel Institute of Bari. The proceeds will go to the training of students.
Dimora del Barone has been closed for over two years, as it had been left abandoned at the time of the seizure, in the midst of an event: tableware and furniture were still there. This ‘masseria’ is located in Contrada Sgarrone, in Altamura. The property is going to open on Thursday, June 26, 2014.
The staff will be composed of internships students and recent graduates from the institute contracted by the Cooperative Majorana, created by school director Paola Petruzzelli, in order to create jobs and transform the institution into a company that allows kids to do work experience and enrich their resume. The guys there are doing their best for the ribbon-cutting ceremony scheduled for this evening. Training and employment is the aim of the school.
The farm has been found in good condition from the structural point of view, but the costs have increased in the past three weeks.
The inauguration ceremony is going to be attended the prefect of Bari, Antonio Nunziante, undersecretaries Angela D’Onghia and Massimo Cassano, the commissioners of the Puglia Region, Alba Sasso Stone and Loredana Capone, on. Massimo D’Alema, and the mayor of Bari, Antonio Decaro.

Giornalista professionista, laurea in lingue e letterature straniere e un master in Social Communication. Piacentina d’origine, pugliese d’adozione dal 2012, cresciuta a tortelli e gnocco fritto, impara a cucinare in Canada, a Toronto, dove ha vissuto sei anni e dove ha lavorato per il quotidiano italiano Corriere Canadese. Oltreoceano scopre una diversità culinaria etnica senza confini. Da allora la sua vita cambia. Cucina e ristoranti diventano luoghi interscambiabili di idee, progetti, tradizioni e passioni. Ama assaporare, provare, gustare. E fare foto. Conduce su Telenorba e TgNorba24 la trasmissione “I colori della nostra terra”, un programma che parla di ruralità, agroalimentare ed eccellenze enogastronomiche della Puglia. Inventrice della Pizza Pioggia servita, insieme alla Pizza Puglia Mon Amour, nel menu di una pizzeria di Cisternino, ha collaborato con I Love Italian Food e il Cucchiaio d’Argento ed è spesso chiamata a far parte di giurie di eventi a carattere enogastronomico e di concorsi legati al mondo della pizza. Recensisce pizzerie per guide cartacee e online. Nel 2011 crea Pasta Loves Me, un blog che parla di lei, di pasta, food e lifestyle. È fondatrice e responsabile di Puglia Mon Amour, un’avventura che vive con gli occhi curiosi di turista e l’entusiasmo di un’innamorata per una terra che regala ogni giorno emozioni, genuinità e solarità. Ha la pizza napoletana nel cuore e tutto quello che rende felice il suo palato. E vive con una certezza: la pizza non le spezzerà mai il cuore.

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