Fried anchovies

Posted on Jul 21 2014 by Simona Giacobbi

aliciinpastella

500 g fresh anchovies
2 eggs
flour for breading
pepper to taste
salt to taste
evo oil for frying

Clean the anchovies with a knife. With kitchen scissors remove the head, cut along the belly, open them like a book, remove the entrails and bones. All without dividing the two halves of the fish.
Wash them and let them drain in a colander. In a bowl, beat the eggs and add salt and pepper. Heat the oil. Dab the anchovies individually with paper towels, then roll them in flour and egg.
Soak in the hot oil, turning them halfway. Arrange the breaded fried anchovies on paper towels to remove the oil in excess. Serve it hot.

Giornalista professionista emiliana, fondatrice del sito PugliaMonAmour.it, laurea in lingue e master in Social Communication. Cresciuta a tortelli e gnocchi, impara a cucinare in Canada dove ha vissuto sei anni e dove ha lavorato per il Corriere Canadese. Amante e studiosa del barbecue, creatrice del food blog PastaLovesMe.com e delle Pizze Pioggia e Puglia Mon Amour inserite nel menu di una pizzeria di Cisternino, tra le più apprezzate, ama cucinare, raccontare, fotografare, organizzare eventi e... fare la pizza napoletana in casa. Fa parte dell'Associazione Le Donne del Vino Delegazione Puglia, è stata giudice in diversi concorsi enogastronomici e ha collaborato con il Cucchiaio d'Argento e I Love Italian Food. Conduce su Telenorba la trasmissione “I colori della nostra terra”, approfondimento settimanale sul territorio, turismo, agroalimentare ed enogastronomia.

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