Al Trabucco da Mimì (Peschici, Foggia)

Posted on Jul 30 2014 by Simona Giacobbi

Al Trabucco da Mimì

Menu
The menu is visible on a black chalkboard next to the cash where you order and it varies depending on the fishing of the day. You can choose directly from the fish counter fridge while you queue at the cash.
Food
Daily fishing. Among the main dishes, fried fish (frittura), mussels, stuffed eggplant or peppers.
Wine Selection
Fair range of regional wines and craft beers.
Location
The location is very impressive, original and genuine. The Trabucco (Trebuchet) is near Peschici on the road to Vieste. To get to the restaurant you have to go with the car in a narrow and steep street. The parking lot is not paved. We recommend comfortable shoes.
Ambience
We suggest to go early, not only to avoid the queue at the cash but also to enjoy a beautiful sunset over the sea that you will remember for the rest of your life. Arm yourself with patience then … but it will be worth it! The order can be done exclusively at the checkout. They will give you placemat and napkins, cutlery and glasses and drink to bring to the table. Once you are sit at the table you will be served by the waiters. Excellent organization of the staff. Friendly and cordial.
The bill
Prices on average for the type of restaurant and the food served. It is essential to book and be on time (the kitchen closes early)!

Al Trabucco da Mimì
Località Punta S. Nicola
71010 Peschici (Foggia)
tel. 0884.962556
www.altrabuccco.it

Giornalista professionista, laurea in lingue e letterature straniere e un master in Social Communication. Piacentina d’origine, pugliese d’adozione dal 2012, cresciuta a tortelli e gnocco fritto, impara a cucinare in Canada, a Toronto, dove ha vissuto sei anni e dove ha lavorato per il quotidiano italiano Corriere Canadese. Oltreoceano scopre una diversità culinaria etnica senza confini. Da allora la sua vita cambia. Cucina e ristoranti diventano luoghi interscambiabili di idee, progetti, tradizioni e passioni. Ama assaporare, provare, gustare. E fare foto. Conduce su Telenorba e TgNorba24 la trasmissione “I colori della nostra terra”, un programma che parla di ruralità, agroalimentare ed eccellenze enogastronomiche della Puglia. Inventrice della Pizza Pioggia servita, insieme alla Pizza Puglia Mon Amour, nel menu di una pizzeria di Cisternino, ha collaborato con I Love Italian Food e il Cucchiaio d’Argento ed è spesso chiamata a far parte di giurie di eventi a carattere enogastronomico e di concorsi legati al mondo della pizza. Recensisce pizzerie per guide cartacee e online. Nel 2011 crea Pasta Loves Me, un blog che parla di lei, di pasta, food e lifestyle. È fondatrice e responsabile di Puglia Mon Amour, un’avventura che vive con gli occhi curiosi di turista e l’entusiasmo di un’innamorata per una terra che regala ogni giorno emozioni, genuinità e solarità. Ha la pizza napoletana nel cuore e tutto quello che rende felice il suo palato. E vive con una certezza: la pizza non le spezzerà mai il cuore.

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